Voksende epletrær til ved

V

Mange tenker på epletrær som bare har ett formål, som selvfølgelig er å produsere epler for å spise ute, men epletrær har andre bruksområder. En av disse bruksområdene er som ved. Hvis du har en vedovn eller peis, vet du at visse treslag er bedre for brenning. Treslagene som er bedre for å generere varme, er tette tresorter som er høyt rangerte i BTU -er. Ved er vurdert for sitt varmeinnhold av MBTU eller millioner britiske varmeenheter og pund av vekt per tørr snor av tre. En av de tetteste skogene der ute er Osage Orange; det er MBTU -rate for 1 ledning er ~ 30 MBTU. White Oak, et annet populært løvtre som brukes til ved, er vurdert til rundt 28 MBTU og Pine, et lett mykt tre, er rundt 15 eller 20 MBTU. Treet av epletrær faller rett rundt 25 MBTU -området for 1 snor av tørket tre.

Så på disse tallene kan du se at epleved er et tett ord som inneholder mye energi som kan slippes ut når det brennes riktig i en vedovn. Et annet trekk ved epletre er at det er veldig velduftende når det brennes. Dette gjør det til et hyggelig ved å brenne fordi røyken ikke er så ubehagelig eller sur som den kan være med andre tresorter. Siden det er så velduftende, brukes epletre også ofte til å lage naturlig røkelse og til å røyke kjøtt. Hvis du har en røyker hjemme, ville epletre være en god røykkilde. Det brente treverket lager også et tett trekull av løvtre som også kan brukes til røyking eller utendørs grill. Nå som du er solgt og dyrker epletrær for både frukt og tre, satser jeg på at du spør deg selv hva slags epletrær du bør dyrke.

Vel, du må kanskje dyrke noen forskjellige typer epletrær for å dekke alle dine behov. Hvis du foretrekker et bestemt eplesort for å spise, så dyrk for all del den varianten. Du vil sannsynligvis ikke være i stand til eller ikke vil høste mye tre fra dine spisende epletrær. Du vil selvsagt ønske å beskjære dem og kan alltid samle pinner og grener som det vil slippe. Disse ville være gode for røyking eller duft når de tørkes, men for å virkelig bruke et epletre, må du vokse et tre til modenhet og høste hele treet. Den mest praktiske måten å gjøre dette på er å finne en type epletre som vokser veldig raskt. Red Delicious, en av de vanligste å spise epler der ute, er kjent for å være et ganske raskt voksende tre. Når du velger en tretype til ved er det viktig å velge halvdverg eller standard utvalg av eple. Du vil ikke velge dvergvarianten, da de vil produsere veldig lite tre for deg. Det vil ta år før treet modnes til en størrelse der det kan høstes, men hvis du planter en avling hvert år etter den første plantingen, når den første avlingen er klar til å bli høstet, kan du høste en ny avling hvert år etter det. På denne måten får du en ubegrenset kilde til eplevedsvarme til hjemmet ditt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta