Tips om bruk av Google AdSense

T

Smart prissetting: Alt annet enn smart

Hvis det er mulig, prøv å unngå Googles “Smart Pricing”-ordning. Med Smart Pricing gir Google annonsører en rabatt basert på hvor populær eller «verdifull» nettsiden din er. De har en tendens til å basere dette på nettstedets klikkforhold. Så hvis nettstedet ditt har et høyt klikkfrekvensforhold, er den oppfattede verdien av nettstedet høy, så da er kostnaden per annonseklikk høyere. Hvis klikkforholdet ditt er lavt, er verdien av nettstedet ditt “lav”, slik at du får mindre penger per klikk. Forskjellen mellom et nettsted med smarte priser og et nettsted med ikke-smart pris kan være alt fra et par cent til flere dollar i forskjell.

Velg store annonser:

AdSense-annonser kommer i en rekke formater og størrelser, slik at du kan skreddersy formatene for å se hvilket som fungerer best med bloggen eller nettstedet ditt. Å ha en annonse som ser bra ut på bloggen eller siden din er viktig, men husk: størrelsen på store annonser har lenge vist seg å gi den beste utbetalingen. Kanskje er dette fordi annonsen er rett i ansiktet til enhver besøkende, eller kanskje det er fordi den størrelsen kan vise videoannonser.

Bruk flere annonseenheter for å maksimere konverteringen:

En enkel måte å øke AdSense-klikkfrekvensen og -inntektene på er å plassere annonseenheter av mer enn én type (AdSense for innhold, koblinger og søk) og i forskjellige størrelser på sidene dine. På denne måten får brukerne dine vist flere annonser fra Googles store annonsebeholdning, noe som øker sannsynligheten for at de ender opp med å klikke på en av dem. Sørg for at den best plasserte annonsen på nettsiden din vises først i HTML-koden. Dette vil sikre at din mest synlige annonseeiendom blir tatt av annonser som plasserer høyest i auksjonen, noe som øker inntektene dine.

Bygg et publikum før du konfigurerer AdSense:

Selv om det kan være fristende å sette opp AdSense på nettstedet ditt rett etter at du har publisert det første innholdet, bør fristelsen unngås hvis du virkelig ønsker å lykkes fra AdSense. Å fylle nettstedet ditt med annonser før noen egentlig vet om det, vil sannsynligvis avskrekke besøkende, og følgelig vil det være mindre sannsynlig at de deler eller linker til det. Dette begrenser din evne til å fremstå som en autoritet i din nisje.

Publiser innhold av høy kvalitet på en konstant basis:

Dette er veldig viktig for å lykkes med AdSense, de andre punktene er alle bare tips for å hjelpe på en eller annen måte, men når det kommer til AdSense-inntekter, er innholdet virkelig viktigst. For å gjøre det enkelt hvis du ikke har trafikk, vil du ikke tjene penger, men mer trafikk så vil du tjene mer penger.

Aktiver plasseringsmålretting:

Dette lar annonsører inkludere nettstedet ditt i kampanjen deres, enten ved navn eller ved å målrette mot en interessegruppe. Plasseringsmålretting skal være aktivert som standard, men hvis du bruker DFP, kan det hende du må ta noen ekstra trinn.

Overvåk suksessen din:

Uansett hva du gjør med bloggen eller nettstedet ditt, må du holde styr på hvor vellykkede annonsene dine gjør. Hvis du ikke overvåker annonsene dine, vil du til slutt mislykkes. Du vil kunne finne ut hvilke annonser som fungerer, hvilke som ikke gjør det, og over tid kan du oppdage at enkelte annonser fungerer best til bestemte tider i løpet av året, mens andre fungerer best til andre tider.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta