Slutten på Google Gears?

S

Google Gears er en teknologi som lar en bruke programmer som Google Documents og Gmail mens den er frakoblet. Hvis du ville fortsette å skrive, men ikke hadde en internettforbindelse, kan du gjøre det akkurat som i et tekstbehandlingsprogram som er installert på maskinen din. Når du har lagret det, kan du flytte dokumentet eller et hvilket som helst dokument til en hvilken som helst mappe. Når du har koblet deg til internett igjen, vil alle endringene synkroniseres med den elektroniske versjonen av Google Dokumenter.

Denne teknologien kommer faktisk ikke til å bli forfulgt av Google lenger. Det er slutten på Google Gears. Dette betyr imidlertid ikke at Google kommer til å stoppe denne funksjonaliteten. I horisonten er HTML5 som vil gi lignende om ikke bedre bruk av denne teknologien.

Det store problemet med Gears er at Google må programmere det til å fungere med alle operativsystemer og hver nettleser for å fortsette å fungere. Det fungerte på Mac på et tidspunkt, men med Snow Leopard var det en endring som gjorde at Google Gears ikke lenger fungerte. Om dette var forsettlig eller ikke, er ikke kjent. Avhengig av om du kan konfigurere det i Linux, kan det fungere, men til tider ikke.

Med HTML5 vil disse prosessene bli innebygd i Chrome -nettleseren, og det vil være støtte for Internet Explorer, Firefox og Safari. Siden operativsystemer og nettlesere alle støtter HTML5, er det ingen sjanse for at disse Google -programmene kan slås av av utviklere eller selskaper.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta