Sangundervisning – Sangproblemer og bobbingen "Adams eple"

S

“Adams eplet” er faktisk en liten boks som inneholder og beskytter stemmebåndene, kalt strupehodet. Jenter er mindre enn gutters, og stikker ikke så mye ut. Dermed navnet Adams eple i stedet for Evas eple.

De fleste vet ikke at hovedformålet med stemmebåndene er å blokkere åpningen til lungene når vi svelger, slik at vi ikke blir kvalt.

Sett en finger på Adams eple og svelg. Du vil føle strupehodet stige til toppen av halsen din. Grunnen til dette er at den fungerer som en slags kork, som stopper åpningen til lungene (spiserøret). Når dette skjer, lukkes også åpningen på innsiden av strupehodet slik at ingenting kan komme gjennom. Denne lille døråpningen på innsiden av strupehodet åpnes og lukkes av stemmebåndene, og fungerer som de innvendige foldene til et sett med gardiner som trekker gardinene igjen.

Så det primære formålet med stemmebåndene er ikke å lage lyder, men å holde oss i live ved å ikke la mat eller væske gå ned i lungene. Å snakke og synge er sekundære formål.

Denne handlingen av strupehodet er avgjørende for vår eksistens, men er skadelig for vår sang.

Du ser, når strupehodet stiger, reduserer det området av halsen mellom stemmebåndene og hodet. Når halsen blir kortere blir lyden mindre og mer klemt. Kvalitet går tapt, høy rekkevidde reduseres og stress oppstår.

Saken er at vi ikke kan svelge og synge samtidig, så det er ingen grunn til at strupehodet skal være høyt mens vi synger. Gode ​​sangere må faktisk trene den til å holde seg lav siden den refleksivt ønsker å heve seg når vi synger.

Det er utmerkede øvelser tilgjengelig fra private lærere eller fra innspilte sangkurs, men en god måte å starte ditt “strupeopplæringsprogram” er å være klar over at dette sannsynligvis skjer, og å “tenke” det lavere når du synger. Når du øver på å synge med følelsen av lavt strupehode, vil det lære seg og begynne å holde seg lavt uten konstant tilsyn.

Dette vil gjøre utrolige forskjeller i vokalkvalitet, rekkevidde, sangbehendighet og utholdenhet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta