Sammenligning av epler med epler – Hydrert vekt mot dehydrert vekt – Hjemmetørket mot butikk -kjøpt

S

Av interesse for vitenskapelig forskning på hva som skjer med epler når de er dehydrert, gjennomførte jeg et eksperiment.

Egentlig var det ren nysgjerrighet som førte til studien-eplene trengte å tørke uansett.

For å fortsette: 4 epler ble kjerne og veid før dehydrering. Vektene varierte fra 7 gram til 7,5 gram. Epleskivene ble gjennomvåt i ca 5-10 minutter i en blanding av sitronsaft og vann. Denne forbehandlingen bidro til å opprettholde tekstur og næringsstoffer, og for å forhindre oksidasjon (misfarging som oppstår under tørkeprosessen).

Fire dehydratorbrett ble brukt, med ett eple per brett. Dette sikret en mer nøyaktig post-dehydrerende eplevekt. Brettene ble plassert i dehydratoren i henhold til rekkefølgen der eplene ble veid.

 1. Brett 1: 7,25 gram
 2. Brett 2: 7,50 gram
 3. Brett 3: 7,00 gram
 4. Brett 4: 7,50 gram

Eplene ble tørket ved en temperatur på 135 grader i omtrent 13 timer. Etter dehydrering ble hvert eple veid igjen. Brettene ble fjernet fra dehydratoren i henhold til rekkefølgen der eplene ble veid første gang.

 1. Skuff 1: 1,25 gram*
 2. Brett 2: 1,25 gram
 3. Brett 3: 1,00 gram
 4. Brett 4: 1,25 gram

*avrundet til nærmeste 25 unse; den faktiske vekten var litt mindre

I gjennomsnitt mistet hvert eple omtrent 16,22% av sin opprinnelige vekt, med et samlet tap på 16,24%. De 4 eplene ble delt i 9 små poser for enkel pakking i matpakker. De ble lagret i en servisebeholder til det trengs.

Total kostnad for eplene til $ 1,99 per pund, kjerne: $ 3,64. Sitronsaften tilsatt en ubetydelig mengde. Total kostnad for de tørkede eplene: $ 0,77 per unse.

Hvordan er det sammenlignet med tørkede epler som er kjøpt i butikken?

Det var bare 1 merke å sammenligne-overraskende i en så stor dagligvarekjede. En pose på 2,5 gram med eplebrikker koster $ 1,99 eller $ 0,80 per unse-totalt $ 0,03 mindre enn hjemmelaget.

Før du utbryter at besparelsen ikke er verdt bryet med å gjøre din egen dehydrering, bør du vurdere hva du får for pengene.

 1. Både de hjemmelagde og de kjøpte eplene var varianten Golden Delicious.
 2. De hjemmelagde epleflisene besto av epler som var forbehandlet med sitronsaft og vann.
 3. Epleflisen i butikken besto av epler; saflor, solsikke og/eller rapsolje; mais sirup; sukker; dekstrose; sitronsyre; askorbinsyre; eplesyre; og naturlig smak.

Hva er i matboksen din?

Ansvarsfraskrivelse: Fordi emnene som ble brukt i denne studien var svært begrensede, kan eventuelle konklusjoner være upassende for andre situasjoner. Resultatene vil variere, avhengig av mengden juice som er igjen i eplene, merke (r) som er tilgjengelig for sammenligning, og prisen på epler i ditt område.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta