Paradokset med eplecidereddik – å bruke eller å unngå i Candida-behandlingen

P

Hvis du søker på internett, vil du finne mye informasjon om Candida-dietten. De fleste av dem vil ha noe til felles: de vil anbefale å unngå fermentert mat, fordi disse matvarene inneholder mugg. Likevel vil noen av dem anbefale å bruke eplecidereddik; som en del av kostholdet ditt eller som en komponent for dine klysteroppskrifter.

Det er et veldig kontroversielt spørsmål i Candida-dietten: bruken av eplecidereddik. Jeg har søkt på internett, snakket med mikrobiologer, med vinprodusenter, med spesialister på næringsteknologi. Nå vet jeg hvordan denne eddiken er laget, hvordan den fungerer og hvordan candida reagerer på den. Konklusjonen jeg gjorde for meg og som jeg vil dele, er at rå eplecidereddik er et utmerket middel mot Candida-symptomer.

Hovedpoenget å være oppmerksom på er kvaliteten på epleeddik. Det skal være rå ufiltrert eplecidereddik – den uklare, ikke den gjennomsiktige.

Det bør være overskyet fordi den gjennomsiktige har gjennomgått prosessen med å avklare, som involverer høytemperaturbruk. Denne høye temperaturen dreper alt det gode i epleeddiken.

Ikke bare eplecidereddik, det å være fermentert mat hjelper til med å kurere Candida, surkål er også bra. Grunnen til at disse to matvarene er gode er gjæringsprosessen. De er fermentert av melkesyrebakterier – disse bakteriene finnes også i skjedefloraen og konkurrerer med gjærsopp om livsmiljø. Disse matvarene bringer de gode, vennlige bakteriene i kroppen vår. Begge er også rike på fordøyelsesenzymer, som hjelper til med å fordøye maten vi spiser.

Surkålen er fermentert kål. Laktobakterier fermenterer alt sukkeret i kålen. Og mangelen på sukker er som brent land for Candida: den sulter i hjel.

Eplecidereddik fungerer også for Candida-dietten: den dreper Candida direkte. Faktisk er denne eddiken så bra for Candida-behandling, som noen ganger fungerer for godt. Og bringer noen ubehagelige reaksjoner, kjent av Candida-forskere som die-off-reaksjonen eller Herxheimer-reaksjonen, noe som er bra, selv om det føles ganske ille.

Eplecidereddik brukes til å kurere vaginal gjærinfeksjon, når den brukes i dusj. (Jeg har sett denne typen dusj solgt i apotek).

Det kan påføres på huden – for å kurere Candida-huden og fotsymptomene.

For intestinal Candida er vann – eddik klyster en perfekt løsning.

Og det er mye brukt som et hus – rengjøringsmiddel: det er perfekt for å rense huset ditt fra mugg. Og mugg er gjær, vet du.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta