Hvordan stable og krydre epletre til vedovner

H

Epletre er et utmerket vedfyrende drivstoff. Det regnes som et løvtre som betyr at det er tungt og vil brenne i lengre tid enn mykt tre. Men hvis epletreet ditt ikke er krydret, vil det være veldig vanskelig å brenne det ordentlig.

Vi har hatt stor suksess med krydder epletre fordi våre somre er høy varme og lav luftfuktighet. Å krydre epletre trenger ikke en rakettforsker for å finne ut. Bare kutt veden din eller kast den i hauger og la den tørke eller herde i minst et år eller mer.

Men hvis du vil krydre treet ditt saktere, ikke vær redd for å kjøre en sprinkler over toppen av det om sommeren. Ved å drysse veden vil det også hjelpe med å kontrollere insekter som kan skade treverket ditt.

Epletre er utsatt for disse små boremidene som borer små hull i treverket. Treet ditt vil fortsatt brenne godt, men du må se stabelen din nøye slik at de ikke overskrider den. Jeg vil anbefale å brenne dette treet så snart du har krydret det. Epletre kan være vanskelig å stable fordi det har mange forskjellige former og ikke er ensartet. Når du begynner å stable veden din, vil du imidlertid raskt kunne fylle hull med forskjellige andre mindre biter. Vi bruker mye 4 -fots rør for å hjelpe oss med å hindre at trebunker vipper.

Vedovner som bor i en by eller by bør plassere veden sin i et område som ikke vil motta vann fra sprinklerne i hagen din. Treet som blir vått kan ta to eller flere år å tørke helt hvis du fortsetter å vanne det. Når det gjelder å holde treet dekket, er det en personlig preferanse. Mine folk dekker veden sin, og det gjør vi ikke. Fordelene med å dekke treet ditt i vintermånedene er at du kan krydre treet ditt raskere, men vestover med våre tørre somre er det ikke et stort problem.

Hvis du er konsekvent med treskjæring og hvert år du kutter mer tre enn du trenger, vil det ikke ta lang tid å ha en tre års reserve med tre. Det betyr at hvis du i løpet av en kuttsesong er skadet og ikke kan kutte, trenger du ikke å bekymre deg for å kutte fordi du har en reserve.

De av dere som ønsker å kjøpe epletre kan gjøre det, men sørg for at du får det du betaler for. Mange steder vil belaste rundt $ 100 for en snor av tre som alle er lemmer. Disse små lemmene brenner godt, men de kan aldri stole på å brenne hele natten og forlate deg, og starte kull om morgenen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta