Et eple om dagen – morsomme Apple -aktiviteter

E

Høsten er rett rundt hjørnet, og hvilken bedre måte å markere sesongen på enn med en måned med eplerelaterte aktiviteter? Det er tiden på året for nybakte eplekaker, eplefestivaler og Johnny Appleseeds bursdag! Ta en tur til et bondemarked eller til en frukthage for å plukke dine egne epler. Ha en fest for å feire Johnny Appleseeds bursdag. Server eplepai og eplejuice og plant eplefrø til hans ære. Disse aktivitetene vil også fungere godt sammen med temaene for høst, gård eller høsting.

Apple Tidbits

Fortell disse interessante faktaene om epler til barn for å vekke interessen og få dem til å glede seg over epler …:

  • Epler kommer i alle nyanser av rødt, grønt, gult.
  • 2500 eplesorter dyrkes i USA og 7500 eplesorter dyrkes over hele verden.
  • Pilegrimene plantet de første epletrærne i USA i Massachusetts Bay Colony.
  • Epler er medlem av rosefamilien.
  • Den mest næringsrike delen av eplet er huden.

Lag din egen eplesaus

Eplemos er lett å lage. Fem kilo epler lager omtrent 2 liter eplesaus. Skrell, kjerne og skjær eplene i kvartaler. Ha skiver i en gryte og dekk til delvis med vann. Kok eplene til de er myke. La barna bruke en potetmaskin til å mose eplene for å lage eplemos. Tilsett sukker og kanel etter smak.

Tørkede epler

Først skal du skrelle, kjerne og skjære eplene i sirkler i flis. Dypp deretter sirklene i fersk sitronsaft. Bruk en wire cutter til å klippe en ren, hvitbelagt kleshenger. Pynt deretter hengeren med noen epler laget av håndverkspapir og legg til epleringene. (Ikke la epleskivene røre hverandre.) Til slutt henger du eplene på et tørt, luftig sted og lar dem tørke i en til to uker. Tips: Roter eplene hver dag.

Apple Tasting

Neste gang du går til matbutikken med barnet ditt, peker du på alle de forskjellige eplene. Fortell barnet ditt hva de heter. Kjøp noen forskjellige typer, og når du kommer hjem, la barnet ditt prøve dem. Spør barnet ditt hvordan hver enkelt smaker, hvordan hver enkelt er forskjellig, og hvilken som er hans eller hennes favoritt. For å legge til moroa kan du kjøpe eller lage forskjellige ting som er laget av epler, for eksempel eplemos, tørkede epler, eplepai, eplesmør og eplecider. La barna prøve godbitene.

Apple Toss
Sett ut en vaskekurv eller en tømmerkurv og røde bønneposer eller små røde kuler. Bruk maskeringstape til å tape en linje på gulvet. Plasser kurven et par meter fra linjen. La barnet stå bak streken og prøve å kaste kulene eller posene (eplene) i kurven.

Plant eplefrø

Snakk eller les en historie om Johnny Appleseed og hvordan han plantet eplefrø. Gi barn små drikkekopper av papir, eplefrø, pottejord eller skitt og vann. La barna først fylle koppene med jord. La dem deretter plassere fingeren i jorden for å lage et lite hull. La dem deretter slippe inn et frø. Fukt jorda med en liten mengde vann. Legg kopper i et godt opplyst område og vanne av og til.

Apple stafett

For å spille trenger du ett eple for hvert lag. På ordet “go” legger et lagmedlem et eple på ryggen eller hånden til den første spilleren. Den første spilleren løper til slutten av banen og tilbake uten å la eplet falle av ryggen eller hånden. Hvis eplet faller av, må spilleren stoppe der hun er og sette det på igjen. Når eplet er på plass igjen, fortsetter hun fra der det falt av. Når spilleren kommer tilbake til laget sitt, legger hun eplet på ryggen eller hånden til den neste personen i køen. Det første laget som kommer i mål vinner.

Apple Smil

Skjær et rødt eple som ikke er skrelt i båter. Kilene skal se ut som et smil. Smør den ene siden av en epleskive med peanøttsmør. Legg til tre eller fire miniatyr marshmallow “tenner” langs kanten. Smør en annen eplebolle med peanøttsmør. Legg den på toppen av marshmallows for et stort, tannaktig smil.

Besøk www.KidsSoup.com for å finne en skjeppe full av andre fantastiske eplerelaterte ideer.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta