Epler i amerikansk kultur – Hvorfor, epler er like amerikanske som eplepai!

E

Her i USA har vi imidlertid mange tradisjonelle frukter. Selvfølgelig er kanskje den mest populære og mest tradisjonelle frukten vi dyrker eplet. Faktisk er epler så tradisjonelle frukter at de har blitt inngrodd i vår kultur.

Ta en titt på noen av måtene epler har flyttet fra treet og inn i språket, spillene og historiene våre:

Det er veldig vanlig i vår kultur at noen sier: “Det er som å sammenligne epler og appelsiner,” som betyr at du prøver å sammenligne to ting som er uforlignelige.

Epler har til og med gjort det til vår folklore: de fleste barn kjenner historien om Johnny Appleseed, gutten som reiste over USA med en opp-ned gryte på hodet og spredte eplefrø.

Og alle vet at «et eple om dagen holder legen unna». Selv om dette ordtaket har en viss fortjeneste, viser de fleste det fortsatt som en gammel kones fortelling. Et eple om dagen vil ikke holde legen unna hvis du ikke også spiser riktig, trener, og avstår fra utskeielser som røyking og mye drikking!

En setning som virkelig viser hvordan epler har blitt en viktig del av samfunnet vårt er, “det er like amerikansk som eplepai!” Epler er helt inngrodd i vår kultur, og eplepai er et amerikansk ikon, som minner om de «lykkelige» årene i USA.

Et råttent eller dårlig eple er ikke bare et stykke dårlig frukt. Dette formspråket beskriver den ene “dårlige” eller “råtten” personen i en gruppe.

Andre populære setninger som vi ofte bruker i vår kultur er: “eple of my eye” og “hvordan liker du dem epler!”

Som du kan se, er det mange måter epler er helt inngrodd i vår kultur. Faktisk er det sannsynlig at ingen annen frukt er på langt nær så viktig for vår amerikanske kultur som eplet er.

Eplet er virkelig en tradisjonell frukt i USA, og det er en frukt som ser ut til å ha mange tradisjoner knyttet til seg.

For eksempel “bobbing for epler.” Dette er et spill som er spesielt populært rundt høstmånedene og Halloween. I dette spillet fylles en stor bøtte eller gryte med vann, og epler legges i den for å flyte. Deltakerne må bob etter eplene, prøve å fange en i tennene uten å bruke hendene.

Hvis du imidlertid tar en titt på en annen kultur, en kultur i en annen region i verden, vil de sannsynligvis ha langt forskjellige tradisjonelle frukter. Og sammen med deres forskjellige tradisjonelle frukter, vil de sannsynligvis ha forskjellige idiomer, historier og spill basert på disse fruktene, viklet inn i kulturen deres.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta