Du kan ikke plante eplefrø og forvente appelsiner

D

Cheri bestemte seg for at hun ønsket å dyrke et epletre i hagen hennes. Hun hadde aldri plantet et epletre før. Faktisk hadde hun aldri plantet noe før. Dette var første gang hun prøvde seg på hagearbeid. Men i fjor hadde hun denne ideen om at det ville være fint å dyrke et epletre i hagen hennes.

Nå som været ble finere, kom ideen tilbake til henne, og det så ut til at hun ble besatt av å dyrke et epletre. Da hun ble oppfordret til å komme i gang, fant hun seg selv til biblioteket og bokhandelen og på Internett for å undersøke alt hun kunne om å dyrke et epletre. Hun måtte lære om eplesort og rotstokk; Om
stedvalg, riktig planting, opplæring og beskjæring, tilstrekkelig
fruktbarhet og skadedyrsbekjempelse alle typer ting som bidro til å skape et sunt og produktivt tre.

Hver gang hun gikk ut i hagen hennes, ville hun se nøyaktig hvor hun ville vokse treet. Hun ville se, i sinnets øyne, treet som allerede var vokst med rike og fantastiske epler over det hele.

Tiden kom for at hun skulle plante treet hennes. Hun brukte alle ferdighetene hun hadde lært for å sikre at det ville vokse til sitt fulle potensial.

Og gjett hva?

Treet vokste og de mest fantastiske, røde eplene spiret over alt. Cheri var så stolt av mesterverket sitt.

Å plante blomster og trær kan virkelig være fantastisk. Du tar litt frø og setter det i skitt og du pleier det, og før du vet ordet av det begynner det å spire, og deretter vokser det til en fullblåst blomst, plante eller tre.

Det er virkelig utrolig å oppleve.

Har du noen gang plantet et tre eller en plante? Har du noen gang sett det spire og vokse overalt-noen ganger vokse ut av kontroll? Har du noen gang vært vitne til det?

Det har du sikkert.

Faktisk er jeg villig til å satse på det.

Vel, du har kanskje ikke plantet en blomst eller et tre, men hver dag planter du tanker og ideer i underbevisstheten din som begynner å vokse. Noen av disse tankene og ideene vokser ut av kontroll, og før vi vet ordet av det, begynner de å ta over livet vårt.

Noen av disse “frøene” er plantet uten at vi noen gang er klar over det. Det er ting som vi har hørt andre si om oss selv, og vi lot dem få plantet seg, dypt inn i underbevisstheten vår, og så begynner de å vokse så vilt og ute av kontroll at vi ikke engang skjønner det, men før lenge begynner de har overtatt livet vårt.

La meg gi deg et eksempel. Noen gang hørt foreldrene dine si til deg, “penger vokser ikke på trær.” Eller “det er vanskelig å få penger.” Eller “Du kan ikke få alt du vil.”

Dette er frø som er plantet inn i vårt underbevissthet, og med årene blir de næret og får lov til å vokse så mye at de begynner å vokse ut av kontroll. Vi lurer på hvorfor vi alltid sliter med å få endene til å møtes, eller hvorfor vi ikke kan oppleve økonomisk frihet som vi ser så mange andre mennesker opplever.

Det er på grunn av de frøene som er plantet inn i vårt underbevissthet, har blitt plantet så dypt at vi, selv om vi ikke har tenkt på det, alltid sliter med å få endene til å møtes fordi penger ikke vokser på trær og det er vanskelig å kom innom, og vi kan rett og slett ikke få det
alt vi ønsker.

Vi har nettopp akseptert det som en sannhet, en realitet, uten noen gang å stille spørsmål ved eller undersøke om det har noen fortjeneste. Det blir en annen natur for oss å raskt si til våre egne barn: “Penger vokser ikke på trær, du vet.” Fordi det er noe vi har hørt det meste av livet.

Og fordi vi har denne troen, vil penger alltid unngå oss fordi vårt “frø” som har blitt plantet inne i oss, har vokst seg så stort at det sørger for at vi holder fast ved denne troen.

Hvis du planter et frø til et epletre, vokser det et epletre.

Hvis du planter et frø som det er vanskelig å få penger til, vil det alltid være vanskelig å få penger.

Du kan ikke plante eplefrø og forvente at appelsiner skal vokse.

Du kan ikke holde fast ved tro som er plantet inn i ditt underbevissthet og forvente at livet ditt vil være annerledes enn din tro.

Beklager, det fungerer bare ikke sånn.

Hvis du vil dyrke appelsiner, må du plante frø som produserer appelsiner.

Hvis du vil leve et lykkelig og vellykket liv, må du plante frø som vil skape et lykkelig og vellykket liv.

Vel, hvordan gjør du det når frøene som har blitt plantet så lenge er negative og ikke lar deg ha de tingene du ønsker?

Du gjør det på samme måte som en gartner. Når en gartner planter gress og merker at ugress har spiret blant det gode gresset, går han/hun på jobb for å drepe ugresset. De må ødelegge ugresset, ellers ødelegger det det gode gresset.

Du må gjøre det samme. Ødelegg ugresset (negative tanker) som vokser inni deg før det dreper det gode gresset (positive tanker).

Vær alltid oppmerksom på hva du tenker og hvilken innvirkning det vil ha på livet ditt. Når du merker en negativ tanke-drep den, før den dreper deg.

HANDLINGSPUNKT: La oss gjøre vårrengjøring denne uken. La oss bli oppmerksomme på tanker vi har som ligner ugress og kan ødelegge våre forsøk på å forandre livet vårt. La oss trekke ut ugressdyreren og ugressmorderen og ødelegge dem hver gang de reiser sine stygge hoder. Denne uken vil vi bare ha positive, livsgjørende tanker som beveger oss nærmere målene våre. Og vi vil ødelegge negative tanker som holder oss tilbake. Kan du gjøre det selv denne uken? Jeg vet du kan. Ikke prøv å gjøre det
det-gjør det.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta