Apples suksesshistorie

A

Apple må være en av de største suksesshistoriene gjennom tidene. Begynnelsen til Apple startet med at Wozniak satte sammen en enkel bygd datamaskinmaskin. Det var sommeren 1971 Wozniak 21 og Jobs 16 ble introdusert for hverandre av en felles venn Bill Fernandez. Wozniak hadde vist Jobs sin enkle bygde datamaskin, og dette imponerte Jobs til det punktet Jobs trodde han kunne selge den med fortjeneste. Det var her de ville danne et sterkt vennskap fordi de ikke bare delte en lidenskap for datamaskiner, men fordi de begge var kjent som utstøtte og for første gang hadde de en stor forståelse, beundring og respekt for hverandres evner, personlighet og intellekt. De begynte Apple-prosjektet med å selge noen av eiendelene sine: Wozniaks HP vitenskapelige kalkulator og Jobs’ Volkswagen, de samlet inn $1300 og satte sammen sine første prototyper i Jobs soverom. Da prosjektet ble for stort for soverommet, flyttet de prosjektet inn i Jobs-familiens garasje, det var på en enorm arbeidsbenk i tre som fungerte som deres første produksjonsbase. Datamaskinene ble håndbygget av Wozniak og først vist for publikum på Homebrew Computer club. Etter å ha solgt en rekke av maskinene ble Apple etablert 1. april 1976 og ble børsnotert 12. desember 1980.

Så spørsmålet er hvordan har Apple klart å opprettholde sin store suksess? Apple har opprettholdt sin store suksess med sin evne til å forstå hva forbrukeren vil ha før forbrukeren i det hele tatt vet hva de vil ha; Apple skaper effektivt behov ved deres konstante kreative innovasjon og unike design som er stilig, brukervennlig og rimelig. De har også vært i stand til å skape et merke i høyteknologiverdenen akkurat som Chanel har gjort i moteverdenen. Folk kan lett gjenkjenne et eple enten det er I-Pod, I-Phone, Mac Air eller I-Pad. Det har blitt et produkt som definerer ens identitet i hvordan de ønsker å bli sett av samfunnet som er en person som er svært innovativ, intelligent, stilig og bortsett fra mengden. Dette er rent markedsføringsgeni.

Dette markedsføringsgeniet til Apple har sett dette selskapet prestere utover forretningsverdenens forventninger. Mens så mange selskaper sliter med å gå i balanse i den nåværende resesjonen, blir Apple sterkere for hver dag. De siste tre årene har Apples fortjeneste økt, ta en titt på disse tallene:

Et overskudd på 8,2 milliarder i 2007 etterfulgt av et overskudd på 11,2 milliarder i 2008 og sist et overskudd på 17,2 milliarder i 2009. Det er mer enn en 100 % vekst i overskudd fra 2007 til 2009- Utrolig!

Med denne fortjenesten og Apples konstante innovasjon, hva vil de tenke på neste gang? Min innsats er et annet flott innovasjonsprodukt som vi aldri trodde vi ville ha eller trenge, men som vil havne på ønskelisten vår.

Hvis du har en god idé, produkt eller tjeneste, men trenger å opprette en Wozniak og Jobs-forbindelse for å gjøre det til virkelighet, må du bli med http://www.cluehut.com hvor folk venter på å høre fra deg hvor dere sammen kan gjøre hverandres drømmer til virkelighet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta