Apples smarttelefonmarkedsstrategi er nøkkelen til dens fortsatte suksess

A

I andre kvartal 2020, eple var den tredje smarttelefonleverandøren i verden, med 13,5 % av det globale smarttelefonmarkedet, litt over første kvartal. I dag er Apple en følger, ikke en leder på det markedet. Selskapet følger en strategi for å forutse kundens behov og ønsker og produsere høykvalitetsprodukter for å tilfredsstille dem. Den holder seg nær kundene og gir nyttige, morsomme produkter og tjenester til kundene.

Apples smarttelefonstrategi

Steve Jobs’ Apple produserte Macintosh-datamaskinen i 1984 for vanlige menneskers bruk, ikke eksperter. Senere fjernet Apple Jobs og utviklet Newton i 1993, en enestående PDA foran sin tid. Jeg har to fungerende Newtons, som kunne ha innvarslet iPad år tidligere hvis de fortsatte.

Da Jobs kom tilbake til Apple, kuttet han mange irrelevante produkter, fokuserte Apple og startet gjenopplivingen av Apple med iPod i 2001. Og i en av de viktigste produktintroduksjonene noensinne, lanserte Steve Jobs iPhone på Macworld 9. januar 2007.

Så kom iPad i 2010, og kanskje det største tilskuddet til helseutstyrsmarkedet, Apple Watch i 2014. I mellomtiden fortsetter Apple å introdusere bærbare datamaskiner, stasjonære datamaskiner, og jobber med en selvkjørende bil.

For å være sikker, tidligere var Apple ledende på smarttelefonmarkedet. Så effektiv var de første dagene av iPhone, Bjørnebær (tidligere Undersøkelse pågår) klarte ikke å gjenkjenne iPhones styrke, og senere gikk Blackberry konkurs etter å ha dominert smarttelefonmarkedet.

Hvor er vi i dag? Apple er en følger på smarttelefonmarkedet, en strategi det ser ut til å ha omfavnet. Denne tilnærmingen ser ut til å fungere. Selv om den tjener store gevinster med tjenestene, smartklokken og andre produkter, vil iPhone være et midtpunkt i virksomheten en stund. Så, hva må den gjøre for å holde seg konkurransedyktig i det svært konkurranseutsatte smarttelefonmarkedet?

Differensiere i smarttelefonmarkedet

  1. Hold deg nær kundene og ikke følg med Samsung eller andre ledere. Apple må forutse kundenes behov og ønsker og levere produkter for å tilfredsstille dem. Å følge Samsung eller andre smarttelefonledere betyr at Apple vil bruke deres forutsetninger og markedsintelligens, som kanskje eller kanskje ikke er bra på lang sikt. Strategi handler om valg: hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre. Apple må velge markedene det vil gå inn på og markedene det vil eksistere, alltid ta det lange perspektivet.
  2. Gi overlegen kundeservice, men sett ansatte foran kundene. Lær opp ansatte, styrk dem, unngå byråkrati, behandle dem godt og rettferdig. Adoptere Sørvest og FedEx’ nærme seg: Ansatte først, kunder andre, aksjonærer tredje. Når vi behandler ansatte godt, vil ansatte yte eksemplarisk service til kundene. Alt handler om kunder!
  3. Hold deg innenfor kjernekompetansen og fokusere selskapets ressurser på disse kompetanseområdene. Er eventyret inn i markedet for førerløse biler en distraksjon? Før Steve Jobs kom tilbake i 1997, diversifiserte Apple seg på mange områder og gikk nesten konkurs. Steve refokuserte virksomhetene til få produkter innenfor sine kompetanseområder. Med så mye penger til rådighet, kan det friste Apple til å vandre bort fra kompetansen. Penger må aldri lede avgjørelser! Penger er finansieringskilden for beslutninger, ikke noe mer. Dette er en avgjørende vurdering for selskaper som Apple, med en kontantoverflod. Apple må ikke diversifisere fordi det “kan” og distrahere oppmerksomheten fra kompetansen. Det må diversifiseres fordi det «skal».

Smarttelefonen har blitt en handelsvare og det vil være vanskelig å skape et nisjemarked. Forfølger en produktdifferensieringsstrategi er den eneste mulige tilnærmingen for å forbli konkurransedyktig. Det er ikke nok å ha en raskere iPhone som tar bedre bilder. Apple må transformere iPhone for å utføre funksjoner vi ikke kan forestille oss i dag, ellers vil en kommodifisert iPhone bli et produkt med lavere margin og synkende markedsandel med andre smarttelefoner.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta