Apple – helsemessige fordeler

A

Apple er så vanlig at dets medisinske fordeler er oversett. Apple er bra av flere grunner.

MEDISINSK FORDELER AV EPLE

MUNNHELSE: Å bite og tygge et eple simulerer produksjonen av spytt i munnen, og reduserer dermed bakterienivået i munnen og forhindrer tannråte.

VEKTTAP: Apple får deg mett lenger uten å koste deg mange kalorier. Dette er fordi det tar kroppen lengre tid å fordøye komplekse fibre.

LOWERS CHOLESTEROL: Eple inneholder fiber, noen i form av pektin. Pektin er en løselig fiber som har blitt foret for å senke nivåer av dårlig kolesterol eller LDL. Dette er fordi det får kroppen til å bruke kolesterol i stedet for å lagre det ved å blokkere dets absorpsjon.

ANTIKREFT: Inntak av epler rike på flavanol kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle kreft i bukspyttkjertelen. Epleskallet inneholder triterpenoider som hindrer vekst av kreftceller i lever, bryst og tykktarm.

HJERTE-HELSE: Epler reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og koronar hjertesykdommer. Folk som spiser eple daglig, er mindre sannsynlig å få slag. Disse fordelene skyldes antioksidantegenskapen og løselige fibre som finnes i eple. De reduserer nivået av dårlig kolesterol som forhindrer oppbygging av plakk i arteriene.

BOOST IMMUNSYSTEMET: Apple er full av vitamin C som bidrar til å styrke immunsystemet. Røde epler inneholder en antioksidant som kalles quercetin, som er kjent for å øke immunsystemet, spesielt når det er stresset.

REDUSERE RISIKO FOR DIABETES: Epler inneholder antocyaniner som er en klasse antioksidanter som er ansvarlige for de røde, blå og lilla fargene på frukt og grønnsaker. Antocyaniner er kjent for å redusere risikoen for å utvikle type 2 diabetes.

FORDØYELSESHELSE: Fibre som finnes i eple kan trekke vann fra tykktarmen for å få ting i bevegelse når du er forstoppet eller fjerne overflødig vann fra avføringen for å bremse diaré.

HUKOMMELSE: Å drikke eplejuice forhindrer virkningene av aldring på hjernen og holder Alzheimers borte. Det er også knyttet til økt acetylkolinproduksjon, som kommuniserer mellom nerveceller og hjelper med hukommelsen.

PUSTER: Å spise denne frukten er kjent for å forbedre pusten din ved å gjenopprette lungefunksjonen og redusere risikoen for luftveissykdommer som astma.

AVgiftning: Frukt som eple hjelper til med å avgifte leveren fra skadelige giftstoffer som samles opp i kroppen.

METABOLISK SYNDROM: Folk som spiser epler har mindre sannsynlighet for å lide av metabolske syndromer. Metabolsk syndrom er et bredt spekter av symptomer knyttet til hjertesykdom og diabetes.

TRENING UTHOLDNING: Å spise epler før du trener øker utholdenheten din under trening. Dette er fordi quercetin funnet i denne frukten hjelper utholdenhet ved å øke oksygentilførselen til lungene.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta