Alt om Google Analytics

A

Google Analytics er et gratis verktøy fra Google for nettstedanalyse som gir grunnleggende analytiske data og statistikk for søkemotoroptimalisering og markedsføringsformål. Tjenesten er tilgjengelig for alle som har en Google -konto.

Det er en gratis medium webanalysetjeneste som tilbys av Google for å spore og rapportere nettstedstrafikk. Den ble lansert av Google i november 2005. Det er nå de mest brukte webanalysetjenestene på Internett. Kombinert med AdWords kan brukerne nå verifiseres online kampanjer ved å spore destinasjonssidekvalitet og konverteringer (mål). Målene kan omfatte salg, generering av kundeemner, visning av en bestemt side eller nedlasting av en bestemt fil.

Analysen kan gjenkjenne sider med dårlig ytelse med metoder som traktvisualisering, hvor besøkende kom fra, hvor lenge de bodde på nettstedet og deres geografiske posisjon. E-handelsrapportene viser nettstedets transaksjoner, inntekter og mange andre handelsrelaterte beregninger. 29. september 2011 lanserte Den en sanntidsanalyse, slik at en bruker kunne ha innsikt om besøkende som for øyeblikket er på nettstedet. En bruker kan ha 100 nettstedsprofiler. Hver profil tilsvarer vanligvis ett nettsted. Det gir også forskjellige avanserte funksjoner som inkluderer tilpasset besøkssegmentering. Det kan til og med ha e-handelsrapportering som kan spore salgsaktivitet og ytelse. Det er begrenset til nettsteder som har en trafikk på mindre enn 5 millioner sidevisere per nettsted, med mindre de er knyttet til en AdWords -kampanje.

Google Analytics brukes med “sidemerker”, og kalles i så fall Google Analytics -sporingskoden. Som er et utdrag av JavaScript -kode som nettstedseieren legger til på hver side på nettstedet.
Google Analytics -funksjonene inkluderer følgende:
• Integrasjon med andre Google -produkter, for eksempel AdWords, Public Data Explorer og Website Optimizer.
• Tilpassede rapporter.
• E-postbasert deling og kommunikasjon.
• Segmentering for analyse av delsett, for eksempel konverteringer.

Det bringes mot små og mellomstore detaljhandelsnettsteder. Tjenesten har begrensninger som gjør den mindre egnet for mer komplekse nettsteder og større bedrifter. For eksempel samler systemet inn data gjennom en JavaScript -sidetagg satt inn i koden til sider brukeren ønsker å samle data på. Sidekoden fungerer som en webfeil for å samle informasjon om besøkende. Men fordi systemet er avhengig av informasjonskapsler, kan ikke systemet samle inn data for brukere som har deaktivert dem. Google bruker også prøvetaking i rapportene i stedet for å analysere alle tilgjengelige data.

Noen sikkerhetseksperter har dessuten tatt opp bekymringer om personvernproblemer med Google Analytics. Gjennom Google Analytics Dashboard kan brukerne samle informasjon om personer hvis nettsteder lenker til sosiale nettverk som Facebook og Twitter. Den kategoriserer automatisk trafikk som kommer fra en søkemotor hvis henvisningsadressen er fra listen over kjente søkemotorer og det er et søkeord identifisert i denne nettadressen. Både organisk og betalt søkemotortrafikk legges inn i denne gruppen. Dette er kjent som søkemotortrafikk.

I tillegg skal Google Analytics for mobil brukes på mobilnettsteder. Mobilpakken inneholder sporingskoder på serversiden som bruker PHP, Java Server Page ASP eller Perl for språket på serversiden. Mange annonsefiltreringsprogrammer og -utvidelser og mobiltelefonappen Disconnect Mobile kan imidlertid blokkere Google Analytics -sporingskoden. Dette forhindrer at noen trafikk og brukere blir sporet og fører til hull i de innsamlede dataene. Disse begrensningene anses som små og påvirker bare en liten prosentandel av besøkene.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta