Alphabet/Google blir AI-sentrisk for å sikre fotfeste og dominere digital brukeropplevelse

A

Høyteknologiske selskaper har investert mye i teknologier som produserer store mengder inntekter, og med stadig raskere fremskritt innen teknologi, må disse selskapene investere enda mer for å beskytte sine rike inntektsstrømmer. Et godt eksempel på at et selskap når lenger og lenger inn i fremtiden er Alphabet, morselskapet til Google. Søkemotor og annonsering er hjørnesteinene i Googles inntekter, og de ønsker at de skal fortsette å flyte, så Google /Alphabet har identifisert flere områder de anser som viktige for å sikre en fremtid med høy inntekt for dem selv og deres investorer. Alphabet har spredt prosjekter og initiativer over hele Google og deres andre enheter, og mange av disse initiativene peker på den viktige rollen til AI i deres fremtid, og i forlengelsen av fremtiden vår også.

I kjernen av strategien deres er ideen om å være AI Sentrisk. Med denne tilnærmingen forventer de å opprettholde en ledende rolle med sin kjernevirksomhet (søk og annonsering), samt å dykke ned i områder der de ser muligheter for forbedring eller forstyrrelser ved å bruke en AI-tilnærming. Her er en kort oversikt over noen av de nyere områdene Google / Alphabet håper å dra full nytte av i fremtiden.

  • Cloud Computing Services: Google ønsker å øke sin andel av skymarkedet. De rangerer for tiden på tredjeplass, etter Amazon og Microsoft, men de har utvidet sin tilstedeværelse gjennom en rekke strategiske investeringer, oppkjøp og interne initiativer, for bedre å konkurrere med rivaler på dette området. For øyeblikket vokser Googles skyvirksomhet i et raskere tempo enn konkurrentene. Produkter og tjenester å se på er G Suite, en ny brikke kalt EDGE TPU som kan utføre maskinlæringsprosesser på Internet of Things-enheter, og de har noen skystøttede Blockchain-prosjekter på farten med strategiske partnere. Et viktig aspekt ved cloud computing er sikkerhet, og også dette er et nytt fokusområde for Google. Fra januar 2018 spunnet Google av Chronicle, for å være cybersikkerhetsarmen og jobbe mot et “digitalt immunsystem”. Bedrifter genererer mer og mer informasjon hver dag og vil kreve mer komplekse datamaskiner og inkrementell datainfrastruktur. Google mener dette kan være håndteres gjennom AI-maskinlæringsfunksjonene de utvikler.
  • Transport og logistikk: Google /Alphabet forventer muligheter for å fortsette forstyrrelsen i denne sektoren. Investeringer inkluderer LIME, et scooterselskap, i tillegg til UBER, LYFT og noen få andre kjøretjenester. Denne sektoren inkluderer også autonome kjøretøy, som forårsaker alvorlige forstyrrelser i lastebilindustrien, så vel som med mennesker som flytter kjøretøy. Alphabet har sin WAYMO-forretningsarm, og de kjørte kilometerne for autonome kjøretøy er flest i verden (8 millioner miles). WAYMO har sagt at de har til hensikt å bruke semi-autonome lastebiler for å levere frakt til sine datasentre i Atlanta. Googles droneleveringsselskap, Project Wing, har blitt et uavhengig selskap under Alphabet-paraplyen, og har fullført noen droneleveranser i Australia. Produkter og tjenester som disse bruker alle AI-teknologier som Google/Alfabet utvikler raskt.
  • Fremvoksende markeder: Google fortsetter å ekspandere i India og SE-Asia, to regioner som opplever rask vekst i internettbruk. Google har deltatt i finansieringen av en indonesisk selskapsgigant kalt GO-JEK, som ligner på UBER, men som også tilbyr matleveringstjenester og en mobil betalingsplattform. I India har Google investert i en personlig concierge- og leveringstjenesteplattform, og TEZ, en gratis mobillommebok som lar brukere foreta betalinger direkte fra bankkontoen sin. Alt dette er en stor del av Googles forsøk på å bli en integrert del av handelen i India. Til tross for historiske tilbakeslag og spenninger, er Google også fokusert på Kina, og gjør flere investeringer i det landet, for eksempel com, Kinas nest største e-handelsplattform, og Chushou, et Kina-basert spillfirma.
  • Helsevesen: Alphabet har til hensikt å fremme helsevesenets effektivitet gjennom bedre databehandling ved bruk av AI. Alphabets life science-datterselskap, VERILY, konsentrerer seg om sykdomsdeteksjon, en avgjørende del av effektiv helsehjelp. Google utnytter sine evner innen AI for å forbedre databehandlingen i helsevesenet, og deres AI-fokuserte datterselskap, DeepMind, har en app kalt “STREAMS” som hjelper til med å oppdage nyreskader basert på laboratorieresultater, slik at leger kan bli varslet raskt via mobilappen og raskt eskalere hastesaker.

AI er avgjørende for Alphabets langsiktige utsikter, siden det er tråden som går gjennom søk og annonsering, cloud computing, autonom kjøring, helsetjenester og mange av selskapets andre bestrebelser. Dette inkluderer det eksploderende markedet for digitale assistenter og Smart Home-produkter. Forbrukere kan allerede velge blant store konkurranser, som Apple (SIRI) og Amazon (Alexa). Google ønsker å vinne dette markedet, og alle andre markeder det fordyper seg i. Vi ser at Google/Alphabet er i forkant av AI-teknologi, og gjør flere og flere investeringer for å beskytte og utvide inntektsstrømmene deres. Mange andre bransjer vil bli påvirket av AI-utviklingen, og mange vil være på måter vi ennå ikke har forestilt oss. Bredden og tempoet i teknologiske endringer vil fortsette å øke. La Crypto Trend være din guide til fremtiden, ettersom vi fortsetter å identifisere teknologiinvesteringsmuligheter som kan føre til økonomisk suksess.

Følg med!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta